Харчовий дегідрататор: найпростіший спосіб висушити хмільоскільки агрегат забезпечує рух повітря, при цьому не сильно нагрівається. Добре вентильована духовка: ви можете використовувати свою духовку, щоб висушити хміль, Розклавши їх, наприклад, на сковороді.
Це роблять двома способами: на повітрі та в штучно нагрітому приміщенні. При сушінні на повітрі найбільш підходящим місцем може бути добре вентильоване горище або сарай. За хорошої погоди можна сушити на повітрі в тіні. Насипати хміль потрібно невеликим шаром, іноді його перемішують.
При сухій теплій погоді хміль висихає за 7 – 10 днів. Це визначають по пружній плодоніжці, яка при стисканні ламається. Якщо збирання врожаю припало на дощовий період, то швидко висушити хміль допоможе сушарка для овочів та фруктів.