Це його відрізняє від класичного шампанського, яке витримка робить тільки смачнішим. Тому пляшку Просекко краще не зберігати «про запас». Італійське ігристе вино п'ють добре охолодженим – 6-8 °С. Його можна подавати і до, і після їжі – все залежить від ваших уподобань.
Просікко (Prosecco) – це, мабуть, одне з найвідоміших вин Італії. Це сухе ігристе вино можна назвати універсальним, так як воно ідеально підходить як аперитив, так і як супровід вечері, при чому, не обов'язково тільки урочистого.
– Ви можете пити просік щодня. Воно ідеально підходить для повсякденного життя. Не варто чекати особливого випадку, насолоджуйтесь просік зараз! Valdobbiadene Extra Dry Giustino B.
Ігристе вино просік також відмінно поєднується з м'ясними нарізками – особливо гармонійний смак вино розвиває при подачі з шинкою та мортаделлою. А от комбінацій із пряними ковбасами краще уникати.