Пляшку слід тримати за нижню частину, а не за шийку. Наливати вино бажано у декілька прийомів залежно від розмірів келихи та пишноти піни. Наповнювати келих потрібно на дві третини, щоб відчути букет. Щоб оцінити все багатство вина, можна дати йому трохи часу, щоби відкритися.
Ні більше, ні менше: скільки наливати шампанського в келих Наповнювати келих шампанським прийнято лише на три чверті. Багато в чому це пов'язано з тим, що фужер при розливі напою необхідно нахиляти. За такого способу не вийде налити вино до країв.
По-перше, фужер треба брати, як уже було сказано, за ніжку, по-друге, тільки лівою рукою. Не треба брати келих двома пальцями, не прийнято тримати за основу, поганим тоном вважається відстовбурчувати мізинець. І взагалі, не варто "розчепірувати" пальці, правильно звести їх разом, а також не торкатися самої чаші.
Діємо за схемою:
- Келих ставимо на стіл. Тримати його на вазі – правило поганого тону.
- Напій наливаємо, взявши пляшку обома руками. …
- Коли порція вина вже в келихи, трохи повернемо пляшку, щоб залишки алкоголю не залишилися на шийці.
- Протираємо шийку серветкою і ставимо напій на стіл.