Як правильно годувати закваску для хліба?

Якщо вам потрібна закваска 100% вологості, то годуйте її за схемою 1:4:4. Наприклад, 10 г закваски + 40 г води та 40 г борошна. За цією схемою можна годувати як пшеничну, так і житню закваску. Хто ще не встиг вивести пшеничну закваску, то переходьте на моєму каналі "Смачні Нотатки про Хліб" у плейлист "Ананасова Закваска".

Левіто мадрі: 20 гр.Ознаки трохи перезрілі закваски (Вологість 100% або трохи густіше):

  1. Поверхня, що опустилася або рівна;
  2. На поверхні можуть зібратися бульбашки або проступатиму пори (не обов'язково, може бути зовсім злегка виражено);
  3. Клейковина ослаблена, але всередині закваски є пори, видно розпушення.

Активно працюючу закваску зазвичай залишають стояти за кімнатної температури. У таких умовах її потрібно годувати кожні 12 годин. Маса підживлення повинна бути не меншою за масу наявної закваски, тобто 100 грам закваски Необхідно як мінімум (50 г борошна + 50 г води) = 100 г підживлення.

Щоб уникнути перекидання хлібної закваски в холодильнику, необхідно періодично її "вигулювати", тобто діставати з холодильника і давати їй відігрітися приблизно одну годину (залежить від обсягу закваски), а потім підгодувати свіжою порцією борошна та води. Потім дати поставити ще 1-2 години за тієї ж кімнатної температури.

Related Post

Навіщо потрібен урок суспільствознавства?Навіщо потрібен урок суспільствознавства?

За допомогою суспільствознавства ми знайомимося зі своїми правами та обов'язками, вчимося жити в соціумі та формуємо громадянську позицію. Можна бути абсолютно нерелігійним, не належати до жодної суспільної течії і навіть

Яка червона риба смачна та недорогаЯка червона риба смачна та недорога

СКУМБРІЯ – вважається найкориснішою з усіх риб. Містить найбільше білку, полінасичених жирних кислот Омега-3 та вітаміну D. Всі інші види риб містять ті ж корисні речовини, але у значно меншій