Вимочувати рибу найкраще в проточній воді: рибу кладуть у посуд із решіткою і залишають під струменем з-під крана. Якщо ж рибу вимочують у змінній воді, то процес вимочування має тривати 10-12 год. за умови, що воду міняють через кожні 2 год.Aug 8, 2008
Процес вимочування протікає кілька годин. Час залежить від того, скільки риба пробула під впливом солі. Усереднено використовується наступна формула – скільки днів риба солилася, стільки годин її потрібно вимочувати . Наприклад, якщо засолювання велося 4 дні, то слід вимочувати рибу 4 години.
Способи вимочування солоної риби
- Найпростіший і найдоступніший спосіб – це вимочування у звичайній воді.
- У молоці.
- У чаї.
- У маринадах, приготованих за особливими рецептами.
- Промисловим способом, коли риба вимочується під проточною водою.
Jan 29, 2018
Дрібна риба просолюється в розсолі, під гнітом у прохолодному місці, за 2-3 дні, для більшої необхідно 6-8 днів. Після засолу перед сушінням або в’яленням рибу промивають і вимочують у воді для видалення надлишків солі: вимочування триває стільки годин, скільки днів солили рибу.