Шкіру із сома, якщо ви печете його в духовці, знімати не потрібно. Шкіра надасть сому соковитості під час готування. Так як у сома немає луски, його шкіра вкрита слизом. Цей слиз добре забирається великою сіллю, а потім промиванням під струменем води.
Принесли рибу, поклали в миску або будь-який інший посуд і раномірно посипали рибу великою сіллю. Дали 20 хвилин постояти. Сіль роз'їдає слиз. Залишається трохи потерти сіллю, що залишилася, і змити водою.
Від слизу
- закип'ятити воду і опустити в неї кету на 15 секунд – під впливом окропу слиз змиється, але тушка при цьому може трохи ошпаритись;
- присипати поверхню риби сіллю, а потім пошкребти її ножем – тушка не вислизатиме з рук, а слиз відокремиться разом із лусочками;