Як позбутися слизу сома?

Шкіру із сома, якщо ви печете його в духовці, знімати не потрібно. Шкіра надасть сому соковитості під час готування. Так як у сома немає луски, його шкіра вкрита слизом. Цей слиз добре забирається великою сіллю, а потім промиванням під струменем води.

Принесли рибу, поклали в миску або будь-який інший посуд і раномірно посипали рибу великою сіллю. Дали 20 хвилин постояти. Сіль роз'їдає слиз. Залишається трохи потерти сіллю, що залишилася, і змити водою.

Від слизу

  1. закип'ятити воду і опустити в неї кету на 15 секунд – під впливом окропу слиз змиється, але тушка при цьому може трохи ошпаритись;
  2. присипати поверхню риби сіллю, а потім пошкребти її ножем – тушка не вислизатиме з рук, а слиз відокремиться разом із лусочками;

Related Post

Як прибрати 2-х сторонній скотч?Як прибрати 2-х сторонній скотч?

За допомогою яких засобів можна забрати сліди застарілого скотча із пластику Бензин. Візьміть непотрібну ганчірку, рясно промокніть її і потріть забруднення. … Уайт-спірит. Порядок роботи з ним такий самий, як