Хасі чи хаші – так називалися палички для суші, якими могли користуватися лише високопосадовці. Залежно від статусу власника вони виготовлялися зі слонової кістки, металу або порцеляни, прикрашалися золотом, сріблом та коштовним камінням.11-Dec-2017
Вона називається "хасіоки". Слово утворилося від слова "оку" – класти. Підставка використовується так: хасі кладуться на неї тонкими кінцями, причому орієнтовані вони повинні бути вліво. На замітку!
Китай Археологічні дослідження в Китаї дозволяють зробити висновок, що палички для їжі, які в Китаї називають куайцзи (кит. 筷子, піньінь kuàizi) з'явилися в епоху Шан (близько 3 тисяч років тому). За легендою, вигадав їх легендарний предок Юй, коли хотів дістати гаряче м'ясо з казана і не обваритись окропом.
Використовувані сьогодні в побуті простого японця хасі (а саме так правильно називаються палички для їжі) у ті далекі часи вважалися невід'ємним атрибутом імператорів та богів.