З дрібної сушеної риби готували рибне борошно. порсу.
І рибна мука за звичкою називається «Мавританська», а правильна назва із зони промислу Мавританії. Усі судна вироблені за часів СРСР обладнані парогенераторами, і рибомучні установки здійснюють процес варіння та сушіння за допомогою пари, що відповідно позитивно позначається на якості рибного борошна.
М'ясо-кісткове борошно – це відмінне джерело мінералів для свійської птиці, а ось вміст протеїну в ній значно менше, ніж у рибного борошна. Однак за відсутності можливості використання рибного борошна у раціоні, м'ясо-кісткова стає гідною і доступнішою альтернативою.
Борошно відновлює шар гумусу в ґрунті. Завдяки родючому шару культури швидше розвиваються, кількість зав'язей та плодів зростає. Гумус містить активатори росту, які підтримують рослин у нестабільних погодних умовах. Одночасно з рибним порошком у землю крупним планом золу і сидерати.