Як називається топлене свиняче сало?

Смалець (польськ. smalec) або лярд (лат. lardum) – жир, витоплений з сала.

Для назви приготовленої (солоної або солоно-копченої) підшкірної свинячого сала іноді використовують запозичене слово "шпик" – від німецького Speck, але в побуті найчастіше такий продукт називають солоним чи копченим салом.

Сало багате вітамінами А, Е, мінеральними речовинами (калій, фосфор, мідь, селен, цинк та інші), а також поліненасиченими жирними кислотами омега-6, які сприятливо впливають на серцево-судинну систему, сприяють нормалізації рівня холестерину, важливі для обміну речовин, нормальної роботи мозку.

Найсмачнішим вважається сало зі спини або з бічної частини туші, вона більш ніжна і м'яка, має тонку шкірку. Сало з щоковини, шиї та голови набагато жорсткіше і має більш товсту шкіру. Сало з черевної частини свині рівномірно чергується м'ясними прошарками та має тонку ніжну шкірку.

Related Post

Як називається упаковка для грошей?Як називається упаковка для грошей?

Найменша упаковка називається КОРІШОК. У кожному корінці знаходиться 100 аркушів. Далі десять корінців одного номіналу утворюють банківську пачку купюр – вона ж БАНКІВСЬКЕ УПАКОВКА. Тобто в одній банківській упаковці міститься

Скільки дітей у Валерія Меладзе від другої дружиниСкільки дітей у Валерія Меладзе від другої дружини

І тільки за рахунок Валерія тримається в цьому житті", – додав продюсер. До речі, Меладзе та Джанабаєва одружені з 2014 року, хоча до офіційного шлюбу вже багато років перебували у