Як називається сорт швейцарського сиру?

Грюйєр (франц. Gruyère) – твердий сир жовтого кольору з коров’ячого молока. Сорт названо на честь швейцарського міста Грюйєр. Цей сир виробляють у кантонах Фрібур, Во, Невшатель, Юра і Берн.

Різновиди швейцарського сиру :

  • Sbrinz. Шбринц – часто використовується у Швейцарії замість пармезану. …
  • Hobelkäse. Цей екстра-твердий сир виробляється виключно в Альпах кантону Берн. …
  • Emmentaler. …
  • Schabziger. …
  • Appenzeller. …
  • Bündner Bergkäse. …
  • Tessiner Alpkäse AOP. …
  • Raclette.

У Швейцарії існує понад 450 сортів сиру: твердий сир, м’який сир, молодий сир, гірський сир, селянський сир і сир, який нарізають стружкою. Найпопулярніший швейцарський сир за кордоном – це сир “Емменталь” з великими дірками, який часто називають “швейцарський сир”.

Види сирів за відсотковим вмістом жиру

  • нежирні – до 10% (Тофу, Чечіл, зернений, розсільні сорти);
  • напівжирні – від 20% до 30% (Рікотта, Джюгас);
  • середньої жирності – від 30% до 40% (Грано Падано, Пармезан);
  • жирні – від 40 до 45% (Сулугуні, Фета, Бринза);
  • дуже жирні – 45% – 60% (Гауда, Російський);

Related Post

Як називається футбольний стадіон у Барселоні?Як називається футбольний стадіон у Барселоні?

Камп НоуБарселона / Стадіон / Camp Nou, МФА [ˈkam ˈnɔw], в перекладі «Нове поле») — стадіон футбольного клубу «Барселона». З моменту свого відкриття в 1957 стадіон належав іспанському футбольному клубу