Соєвий текстурат (текстурат соєвого білка, соєве м'ясо) – продукт переробки соєвих бобів – замінник м'яса, що виробляється зазвичай з знежиреного соєвого борошна.
Чи корисно соєве м'ясо, його калорійність та склад.З цієї причини її слід обмежити у своєму раціоні таким категоріям людей:
- дітям та підліткам;
- жінкам під час вагітності чи лактації;
- алергікам;
- пацієнтам із нирковою недостатністю (високий вміст протеїнів може провокувати загострення хвороби).
Дієтолог рекомендувала їсти не більше 100 г соєвого м'яса в день через ризик перевищити споживання білка Порція готової страви соєвого м'яса на один прийом їжі не повинна перевищувати 150 г, а за день не слід вживати понад 100 г сухого продукту.
«Соя – білковий продукт, у якому є всілякі амінокислоти, – каже лікар-гастроентеролог Наталія Харченко. – Але на відміну від м'яса вона не містить заліза, вітаміну В12, цинку, тому не є повноцінною заміною тваринного білка.