Виділяють чотири категорії: 0-, 1-, 2- і 3-ю. Відповідно, найдрібніша сіль – помел № 0, найбільша – помел № 3 .Apr 26, 2016
Види солі, які використовуються при приготуванні їжі
- МОРСЬКА СІЛЬ Морську сіль отримують шляхом випарювання морської води в спеціальних ваннах або ставках під дією сонця. …
- СІЛЬ ГРУБОГО ПОМЕЛУ, АБО КАМ’ЯНА СІЛЬ …
- КУХОННА, АБО СТОЛОВА СІЛЬ …
- ЙОДОВАНА СІЛЬ …
- ПАН-СОЛЬ
Сіль грубого помелу – крупна харчова сіль, яку видобувають різними способами (природним або штучним випарюванням із морської води, у соляних озерних печерах, шахтах). Харчова цінність на 100 г. Калорійність розрахована для сирих продуктів.
Галіт (грец. ἅλς – сіль) – кам’яна сіль, мінерал підкласу хлоридів, кристалічна форма хлориду натрію (NaCl).