Швидко розморозити фарш можна й у мікрохвильовій печі. Для цього його слід звільнити від плівки та інших видів пакувальних матеріалів, викласти у спеціальну ємність та виставити найбільш підходящий режим нагрівання. Чим більша вага напівфабрикату, його обсяг, тим більше часу знадобиться для відтавання.
Наприклад, рекомендація для 250 г замороженого м'ясного фаршу буде наступною: при 180 Вт спочатку 8-10 хвилин, потім переверніть і ще 5-10 хвилин. Процес відтавання можна прискорити, якщо в фарш додати сіль за рецептом. Потім зачекайте 30-45 хвилин, Бувай фарш не відстоюється у мікрохвильовій печі.
Розморожувати м'ясо у гарячій воді А чому у гарячій воді розморожувати м'ясо не можна, ми пояснимо. Перепад температури в такій ситуації виявиться надто різким. В підсумку фарш або філе залишиться крижаним усередині, а по краях звариться. Крім того, корисні мікроелементи та вітаміни залишать продукт задовго до приготування.