Основні рекомендації щодо харчування
- прийом їжі невеликими порціями 5-6 разів на день для профілактики каменеутворення в жовчних протоках;
- оптимальний температурний режим страв (близько 60 градусів – не холодні та не гарячі);
- ретельне пережовування їжі;
- обмеження тваринних жирів та виключення «важкої» їжі;
Так, у першу добу дозволяється пити лише воду, причому трохи більше півтора літрів. На другу добу дозволено пити трав'яні відвари, нежирний кефір, можна їсти рідке картопляне пюре на воді.
Відновлення після видалення жовчного міхура Протягом кількох тижнів після операції стілець може бути рідким, що з перебудовою ферментативного апарату шлунково-кишкового тракту. Період повного відновлення зазвичай займає від півтора до трьох місяців.