Заморожувати смородину краще порційно. Висипати частину ягід (500-600 г) у сухий контейнер і відправити в морозильну камеру (контейнер не закривати). Після повного заморожування ягоди залишаться розсипчастими. Для зручності зберігання чорну смородину заморожену можна пересипати в звичайні поліетиленові пакети.
Для початку оберемо ягоди, вони повинні бути великими, стиглими та не пошкодженими. Перший і дуже важливий секрет правильної заморозки смородини – не мити її перед заморожуванням! Під час промивання ці ягоди набирають зайву рідину та деформуються.
Як приготувати Викладаємо ягоди в блендер і засинаємо їх цукром. Якщо ягоди кислі можна додати цукру більше, якщо солодкі, можна додати зовсім трохи або взагалі не додавати. Подрібнюємо. Розливаємо за формами для заморозки та забираємо в морозилку.
СмородинаЦе найбільш щадний спосіб консервації, при якому максимально зберігаються всі корисні речовини, оскільки смородина не проходить теплової обробки. Щоб зберегти урожай без варіння, ягоди миють і дають висохнути, розсипавши в один шар чистої тканини.