Рідкий дим можна додавати і до супів, якщо хочеться привнести оригінальний смак копченостей, наприклад, до горохового супу, до вуха, солянки. Можна, можливо використовувати і при маринуванні сала, приготуванні соусів до м'яса та риби.
Як свідчать експерти, коптильні рідини бувають різними за складом. Поєднання компонентів, що найчастіше зустрічаються: від 11 до 92 відсотків — вода, від 0,2 до 2,9 відсотка — феноли, від 2,9 до 9,5 відсотка — кислоти, від 2,6 до 4,6 відсотка — карбонільні сполуки .
Що? – Рідкий дим – ароматизатор, призначений для імітації ефекту натурального копчення. Їм не коптять, а просто обробляють продукт. Рідкий дим виробляється за допомогою розчинення у воді продуктів тління різних порід деревини та поставляється у вигляді рідини або сухого концентрату.