Якісний білий ром рекомендується пити у чистому вигляді. Це традиційний аперитив: напій слід подавати на початок основної трапези, використовуючи горілчані чарки. Він здатний пробуджувати апетит навіть краще, ніж вино. Подавати до цього виду рому варто м'ясні страви.
Білий ром найкраще розбавляти апельсиновим, лимонним, яблучним чи грейпфрутовим соком. Якщо простіше, то з білими краєвидами рому найкраще поєднуються соки з такою собі кислинкою. І так, краще використовувати свіжі соки, які не містять консервантів і будь-яких інших добавок, які можуть вплинути на смак.
Світлий (білий) ром добре себе зарекомендував як аперитив. Тому добре підійдуть як легкі, так і ситні страви. Спробуйте почати закушувати шматочками лайма чи лимона, поступово переходячи більш калорійне гуляння: індичку, фаршировану сиром з кропом.
Класика жанру – подати ром у сніфтерах, роксах або келихах типу Ноузинг. Найчастіше вони використовуються, коли на столі стоїть пляшка з витриманим ромом, – Його прийнято пити В чистому вигляді. За прикладом віскі. І за бажання ром можна з'єднати з льодом – обсягу келиха цілком вистачить.