Креветки Невеликі креветки можна сміливо є руками: однією рукою тримати за голову, другою зняти хвостик. Для креветок більше знадобляться лопатка і вилка: потрібно відокремити голову та хвіст, потім витягнути з панцира шматочки м'яса.
Якщо креветка не очищена, її можна брати руками, відокремити голову крутним рухом і зняти панцир. Тоді при сервіруванні на стіл ставлять тарілку для панцирів і чашку з теплою водою і шматочком лимона – для обполіскування пальців. Очищені ж креветки слід їсти вилкою для устриць або десертною.
На заводській упаковці розмір креветок позначається цифрами: 40/60, 50/70, 70/90 тощо. Але що саме означають ці цифри? Відповідь залежить від того, які перед вами креветки. Якщо вони цілі, неочищені, з головою, то все просто: цифри вказують на кількість креветок в одному кілограмі.