Зберігати солоні гриби слід у прохолодному, добре провітрюваному приміщенні або холодильнику при оптимальній температурі 2-4 ° С, але не нижче 0 і не вище 7 ° С. Потрібно регулярно перевіряти, щоб гриби завжди перебували в розсолі.
Зберігання маринованих грибів Як правило, їх термін придатності – 2-3 року. Розкрив упаковку зберігати в холодильнику. З'їсти за 2 діб. Мариновані грибочки домашнього приготування зберігаються 1-2 роки.
Якщо ви купили печериці у відкритому вигляді, то зберігати у холодильнику їх можна, можливо лише протягом 3 діб. Покриті плівкою печериці можна зберігати у холодильнику близько 6 діб. Після закінчення цього терміну гриби можуть потемніти. Збільшує термін зберігання печериць заморожування.