Влітку квасолю краще замочувати в холодильнику, тому що є ймовірність, що продукт забродить за високої температури в приміщенні. Варка. Після замочування квасолю необхідно промити, перекласти в каструлю, залити водою та варити на середньому вогні 30-35 хвилин.
Ще один спосіб прискорити приготування квасолі – залити окропом, варити 3 хвилини, накрити кришкою й залишити на 40-60 хвилин, злити воду, заново налити чисту й поставити варити до готовності. Квасолю краще варити на повільному вогні, періодично знімаючи пінку, яка буде з'являтися.
Квасолю можна залити холодною водою, у пропорції один до п'яти. Для такого замочування потрібний час — від 12 годин до доби. Набагато швидше справа піде, якщо замочувати квасолю у гарячій воді у тій же пропорції, що у холодній.
Як варити молоду квасолю без замочування Перебираємо квасолю, заливаємо водою так, щоб вона повністю покривала зерна. Доведіть до кипіння, злийте воду, наберіть нову і знову доведіть до кипіння. Далі бобові варять 1-2 години не накриваючи кришкою, періодично доливаючи теплу воду.
Перед приготуванням воду, в якій замочувалася квасоля, потрібно злити та залити свіжою водою. Коли вода закипить, її потрібно злити та знову залити свіжою водою. Після цього, квасолю потрібно довести до кипіння та варити на невеликому вогні 40–60 хвилин.
Мало хто знає, що квасолю можна варити без замочування. Кинути квасолю в киплячу воду і дістати готовий продукт не вийде, треба знати секрети приготування бобових. Залийте водою промиту квасолю, доведіть до кипіння. Коли вода закипить, вимкніть вогонь і дайте настоятися квасолі 40 хвилин.
Якщо ви хочете дізнатися. як варити квасолю швидше, то вам допоможуть ці лайфхаки. 1. Після закипання, злийте гарячу воду і налийте в каструлю холодної води, так квасоля вийде ніжною. 2. Не слід постійно мішати продукт під час варіння. 3. Сіль не впливає на смакові якості квасолі, …