Під час дослідження вони спостерігали за вісьмома ставковими равликами протягом кількох днів і дізналися, що всі вони мають схожі моделі. Равлики спали близько 25 хвилин за раз, приблизно сім разів кожні 13 годин.
Відваривши 1 годину равликів, ми запихаємо їх назад в мушлі, але вже з нашим соусом! І тоді останній момент. Кладемо в духовку запікати наше блюдо! Через 15 хвилин все готово і можете ласувати!
Під час зимівлі отвір черепашки закривається вапняним корком, товщина якого залежить від суворості холодів. У природі живе в середньому 7-8 років, може дожити до 20 років, якщо не буде з'їденим хижаками.
Краще скористатися окропом, адже так страждання живих створінь зводяться до мінімуму. До речі, аналогічно готують всіх молюсків та ракоподібних). Отож, затиснувши совість у кулак, слід занурити равликів у підсолений окріп. Варити потрібно недовго – усього 3-5 хвилин після повторного закипання.
Вдень равлик зазвичай спить, закопавшись у субстрат або сховавшись під каменем або гілкою, а з настанням сутінків вибирається і починає шукати їжу.
В цілому, виноградних равликів утримувати не так і клопітно, вони можуть жити в неволі дуже довго. Слимаки сплять по 13-15 годин. Потім вони не сплять наступні …