Салати з морепродуктів без заправки допускається зберігати у холодильнику не більше 12 годин. Найдовше можна зберігати салати з маринованих, солоних та квашених овочів – 36 годин.
18 годин Термін придатності салатів регламентовані: Салати із сирих овочів або фруктів, можуть зберігається 18 годин, після заправки – лише 12. Салати з додаванням м'яса, птиці, копченостей – 18 годин (після заправки – 12). Салати та вінегрети з варених овочів – теж 18 годин (після заправки – 12).
Тож із нього і почнемо. На столі такий салат можна залишати не довше, ніж на 5 годин, у холодильнику – максимум на добу. І пам'ятаємо, що смакові якості салату від зберігання погіршуватимуться. А от салати, заправлені сметаною чи йогуртом, взагалі призначені для зберігання.