М'ясні заготівлі домашнього виробництва повинні зберігатися не більше одного року. Такий термін можливий лише за виконання ідеальних умов зберігання, описаних вище. Оскільки їх часто важко дотримуватися, м'ясні консерви рекомендують вживати протягом шести місяців.
При кімнатній температурі бажано тримати її не довше за два років.
Якщо в квартирі немає балкона, лоджії, антресолі чи місця на кухні зберігати банки з соліннями можна, можливо і в житлових кімнатах: під ліжком, за диваном, уздовж стін, під столами та інших подібних місцях. У таких випадках краще помістити банки в картонні коробки або дерев'яні ящики, що щільно закриваються.
Рибні консерви Термін зберігання рибних консервів може досягати 3-х років, при цьому умови зберігання можуть бути при кімнатній температурі, так і в холодильнику при температурі від 0 до +5 градусів.