Нещодавно італійські вчені покусилися на користь сирої моркви. Провівши свої дослідження, вони стали стверджувати, що варений коренеплід більше підходить для харчування людини, ніж той, що спочатку створений природою.
Вчені довели: варена морквина в 1,5 рази ефективніше джерело бета-каротину, ніж сира! Одне з досліджень показало, що найбільш висока концентрація легкозасвоюваного бета-каротину в моркви зберігається протягом 15 хвилин варіння, а потім йде на спад.
З чим краще поєднувати морква Усі знають – щоб покращилося засвоєння вітаміну А, морква слід заправляти сметаною, адже саме молочний жир, що міститься в цьому продукті, допомагає йому. краще всмоктуватись. Також, існує спосіб який дозволяє збільшити засвоєння вітаміну А, що міститься в моркви до 6-7 разів!
Чим корисна сира морква Клітковина допомагає відновити мікрофлору шлунково-кишкового тракту та позбутися дисбактеріозу, а також запобігає здуттю та запори. Морква корисна для пам'яті. Високий вміст вітаміну А стимулює кровообіг та обмін речовин у мозку.