Як розповіла гастроентеролог Ірина Парфьонова, мікрохвильовка може завдавати шкоди вашому організму, якщо під час її роботи є місця витоку хвиль, адже наш організм вбирає ці хвилі. Така ситуація може призвести до опіків та теплового ураження тканин.
ВООЗ на початку цього року встановила: випромінювання мікрохвильової печі не приносять ніякої шкоди ні їжі, ні здоров`ю людини. Є тільки одне протипоказання – людям з імплантованими кардіостимуляторами краще відмовитися від застосування пічки, оскільки серцеві стимулятори негативно реагують на потоки мікрохвиль.
Міністерство пояснює, що, як і будь-який електроприлад, мікрохвильова піч має випромінювання мікрохвиль. За своєю суттю воно подібне до випромінювання від електричних лампочок або радіоприймача, тобто є абсолютно безпечним для життя та здоров'я.
Найчастіше мікрохвильовка працює, але не гріє їжу через те, що вийшов з ладу магнетрон. Наступними за списком поломок будуть конденсатор, запобіжник, також доволі часто ламається трансформатор.
Однією з найбільш поширених причин, чому мікрохвильовка тріщить і іскрить, є прогоряння пластини з слюди, яка відповідає за розсіювання мікрохвиль. Внаслідок розігріву страв, жири осідають на пластині.
Електромагнітні хвилі мікрохвильовки проходять через їжу наскрізь і потім гаснуть. Вони не накопичуються в продуктах, не залишають часточки на них та не руйнують структуру. Тому їжа після мікрохвильової печі не містить радіоактивних частинок.
Мікрохвильовка: користь чи шкода. Пояснює Супрун. — 27 лютого 2019, 11:33. Мікрохвильові печі роблять їжу шкідливою, випромінюють радіацію та викликають рак. Це лише частина міфів, які існують навколо цього пристрою. Ще один з них – після нагрівання в мікрохвильовці їжа стає менш поживною.