англ. chips, від chip – тонкий шматочок) – закуска, що представляє собою тонкі скибочки картоплі (у британській англійській chips – картопля фрі, чіпси – crisps), рідше – інших коренеплодів або різних плодів, як правило, обсмажених в олії (фритюрі).
Тонко нарізані скибочки картоплі надходять у ванну з олією, в якій обсмажуються протягом трьох хвилин за температури 180 градусів Цельсія. Якісна олія, як і якісна картопля – основа смаку чіпсів.
склад: картопля, олія, сіль. Харчова цінність на 100 г продукту: білки – 6 г, вуглеводи – 52 г, з яких цукру – 0,6 г, жири – 32 г, з яких насичені – 3,9 г, харчові волокна – 4,5 г, натрій – 0,6 р. Енергетична цінність: 2170 кДж/520 Ккал.
Склад: Картопля, олія, ароматизатор (цибульний порошок, сіль, цукор, порошок молочної сироватки, підсилювачі смаку та аромату (глутамат натрію 1 – заміщений, 5 – рибонуклеотиди натрію 2 – заміщені), сухе знежирене молоко, лактоза (з молока), смакоароматичні речовини, сирний порошок, регулятор …