Спеку зменшити до 160° і готувати птицю протягом двох – ТРЬОХ годин, періодично поливаючи жиром, що стек. Тривалість запікання залежить від ваги тушки: чим вона важча, тим більше часу потрібно, щоб смачно засмажити гусака в духовці.19 квіт. 2023 р.
Порізавши тушку на шматки, слід замочити м'ясо на ніч у холодній солоній воді для розм'якшення, а потім залити на дві години маринадом і поставити у холодильник. Для маринаду зазвичай беруть оливкову олію, яйця, гірчицю, чорнослив, часник, сіль, спеції та запашні трави.
Підготовлену гуску перекласти у форму для запікання або на деко грудкою до низу й запікати у розігрітій до 200 градусів духовці 30 хвилин. Далі температуру знизити до 180 градусів, гуску перевернути на спину, накрити її фольгою й запікати так ще 1,5 години.
Свинину, баранину і яловичину маринують 1.5 – 2 години, курку – 30 хвилин; Якщо ви не впевнені в якості м'яса або вік його не можна назвати молодим, то маринувати потрібно в два рази довше. Курка – 2 години, свинина – 4 години, яловичина і баранина – 6 годин; Добу можна маринувати м'ясо будь-якого віку.
Гуску помийте й поріжте на шматки. Розігрійте сковороду з олією і смажте гусятину на невеликому вогні до утворення скоринки. Перекладіть усі шматочки в каструлю, залийте водою на три чверті й поставте тушкуватися на 1 годину. Додайте сіль і перець за смаком.
Надіньте птицю цілком на пляшку, щоб вона зберегла початкову форму, зафіксуйте краю (зазвичай для цього їх зшивають); Форму для випікання (краще, якщо це буде гусятниця) змастіть жиром або маслом, покладіть тушку в духовку (гріти заздалегідь її не потрібно). Виставте t 220 градусів. Готуватися страва буде кілька годин.
Щоб птиця пропеклася і виглядала естетично, потрібно: 1. Гусака, витриманого в маринаді, зашити в місці, звідки виймали нутрощі, а також в області шиї. Якщо зашити не виходить, можна використовувати зубочистки для стягування шкірки. 2. Гострою зубочисткою або голкою обережно проколоти …