Класична міра вимірювання – стандартна чашка 250 мл.16 серп. 2018 р.
На правильне співвідношення кави та води впливає сорт кави, помол та особисті уподобання, але в класичному варіанті використовують 7-8 грам меленої кави. Легким до запам'ятовування є наступний спосіб – використання 10 грам кави на 100 мл води.
Тонкість помолу виставляється так, щоб 30 мл напою екстрагувалось не більше, ніж за пів хвилини. Для правильного приготування важливо дотримуватися усіх умов варіння – оптимальна температура води і підтримка її стабільності, правильна кількість кави (стандартна порція – 8-12 г).
Важливо не перетримати каву під час приготування, інакше вона стане гіркою і її неможливо буде пити. Перше, що потрібно освоїти для приготування смачної кави – це співвідношення кави і води, яке зазвичай становить 2 столові ложки меленої кави приблизно на 240 мг води.
Зазвичай рекомендується не вживати більше 400 міліграм кофеїну в день, що еквівалентно приблизно 3-4 чашкам кави .
Стандартна порція становить приблизно 7 г, із невеликими варіаціями, залежно від способу приготування кави.
До даного типу відносяться крупи, цукор, сіль, борошно і деякі інші. Таблиця міри ваги сипких продуктів пропонує основні способи виміру – ложку і склянку, поділяючи їх на кілька видів, відповідно до об’єму. Для зручності приготування великих порцій були додані банки об’ємом в півлітра і літр. …