Напувати – 3—4 рази на день; при додержанні зазначеного порядку і норм годівлі порося до 2—21/2 місяця досягає живої ваги 18—25 кілограмів. Період дорощування. Найвідповідальнішим часом у відгодівлі є період дорощування підсвинків від 15—20 кілограмів до 50— 60 кілограмів живої ваги.
Свиноматка стає супоросною не раніше 5-місячного віку, після завершення статевого дозрівання. До опоросу свиня ходить приблизно 4-х місяці (114 діб). У домашніх умовах період вагітності свиноматки може варіюватися від 101 до 126 днів.
Свині відрізняються інтенсивним розвитком м'язової тканини і уповільненим відкладенням жиру. Після забою вихід м'яса – 58-67%, сала – 21-32%.
Для оптимального росту і розвитку поросят, досягнення приросту в розмірі 350 г на добу, необхідно змішати кукурудзу, ячмінь, пшеницю, соєвий шрот і додати 30% БМВД для свиней до 12 кг. При переводі поросят вагою від 30 кг у цех дорощування, використовують гровер.
За умов правильної годівлі порося здатне від 1,5 кг при народженні досягти 100 кг за 170 днів. Головне підібрати оптимальні умови утримання, якісні корми і правильно вибрати сам молодняк. А як це зробити, розкажуть наші експерти.
Починаючі фермери часто цікавляться, скільки часу повинна зростати свиня до забою. Відгодівельний період у поросят ділиться на три етапи: 1. Молочний. У цей період свинки не харчуються нічим, крім материнського молока. Іноді в їх раціон додають вітаміни для зміцнення імунітету. За часом …