Перш ніж починати готування гороху, його треба замочити. Тоді він звариться швидше. Горох треба насипати в миску і залити прохолодною водою на 5-12 годин. Тоді він звариться за хвилин 40, а горох без замочування буде варитися близько 2 годин.22 лют. 2023 р.
Як правильно замочувати горох Перед початком замочування горох потрібно промити та перебрати. Необхідно залити продукт холодною водою і залишити на 5-6 годин або на всю ніч, щоб він став м'яким і добре розварився за 30-40 хвилин.
Зверніть увагу, що вода повинна стати повністю прозорою. Потім горох необхідно відправити в каструлю з холодною водою, яку зарання трішки підсолюють. Коли рідина закипить, потрібно варити горох близько 10 хвилин, а потім додати склянку крижаної води. Десь через 15 хвилин горох стане майже повністю м'яким.
Промийте 300 г гороху, перекладіть в каструлю та залийте 2,5 л води. Варіть 40 хвилин після закипання на середньому вогні.
1. Заздалегідь готуємо горох. За 6 годин до приготування супу заливаємо горох теплою водою, можна залишити горох набухати на ніч. Завдяки такій процедурі горох стане м'яким і дуже швидко розвариться в бульйоні.
Час замочування насіння залежить від культури, що вирощується. Насіння кропу, цибулі, петрушки та моркви замочують 48 годин, насіння кабачків, буряків, огірків, кавуна, капусти, томатів – 17-18 годин, а ось горох і квасолю достатньо замочувати 12-15 годин.
Тепер залишається чекати, поки горох не набрякне в два рази. Скільки на це іде часу? В залежності від виду горошку, від 5 до 8 годин.