Кількість калорій в рибі та морепродуктах
Продукт | Кількість | Білки (г) |
---|---|---|
Горбуша, консерва | 100 г | 20,9 |
Зрази з судака | 100 г | 12,1 |
Зрази з хека | 100 г | 13,1 |
Зубатка відварена | 100 г | 15,5 |
До цінних видів риб відносяться осетрові. У їх мʼясі міститься 7-12% жиру і 16-19 % білка. Смачними і поживними є також лососеві риби. Мʼясо у них рожеве або червоне, пружне, з прошарками жиру, містить в середньому 8-13% жиру і 16-22% білка.
Яка енергетична цінність риби хек Склад поживних речовин у 100 грамах: Калорійність — 82 ккал Білки — 18 г
Риба в основному складається з води (53-89 %), білків (7-23 %) і жирів (2-34 %). За вмістом білку риба не поступається м'ясу, а деякі її види навіть перевершують м'ясо. Жири, що входять до складу риби, і основу яких — до 86 % — складають ненасичені кислоти, легше засвоюються організмом.
Вміст білка у рибних продуктах:
Назва продукту | Кількість білка в 100 г. |
---|---|
Тунець | 22,50 |
Горбуша консерви | 20,90 |
Горбуша | 20,50 |
Лосось, сьомга | 20,00 |
Скільки калорій у рибі? Якщо говорити про калорійність у сирому вигляді, то рибу можна поділити на нежирну (до 4 г жиру на 100 г), середньо-жирну (4.1-8 г) і жирну (вище 8 г/100 г).