На врожайність буряка позитивно впливають такі фактори, як: пухкі, добре аеровані, насичені органікою родючі ґрунти; помірна зволоженість землі; температура вище 5-6 °С на початковому етапі зростання; своєчасне проріджування посівів.
Урожайність: від 20 до 70 т з 1 га або до 2-7 кг з 1 м2. Визрівання: 60-135 днів в залежності від сорту і умов вирощування. Калорійність: 40-45 ккал на 100 г.
Середня врожайність на старті сезону — 48,2 т/га. Про це свідчать дані інтерактивної карти «Урожай Онлайн 2020».
Норма вилучення цукру залежить від його вмісту в буряках під час їх надходження на переробку на цукровий завод. Як правило, цукровий буряк повинен мати вміст цукру 16%, що дасть можливість отримати 130 кг цукру з 1 т буряків, перероблених на цукровому заводі, а ідеальна ефективність — 82,5%.
Урожайність цукрових буряків у 2022 році в середньому по країні становила 50,2 т/га, що на 3,9 т/га більше ніж у 2021 році (46,3 т/га). Урожайність цукрових буряків вище середнього по країні була у наступних областях: Львівській (64,5 т/га), Тернопільській (56,3 т/га), Хмельницькій (51 т/га).
Як посіяти буряк Зробіть борозенки глибиною 3-4 см, відстань між рядами — 20-30 см. Зволожте землю водою, розкладіть насіння на відстані не менше 3 см один від одного, засипте ґрунтом. Важливо слідкувати, щоб поверхня ґрунту не пересихала, і за потреби поливати грядку.
Зазвичай цукрові буряки не вирощують на зрошенні, тому коливання водного режиму впродовж вегетації культури можуть суттєво вплинути на її продуктивність. Найбільш негативно на ріст коренеплодів впливає посуха у той період, коли площа листя рослин максимальна (липень), а на …