Що таке товстий край яловичини

Товстим краєм називають сортовий відруб туші великої рогатої худоби, що містить 4 – 5 ребер. Це м'ясо з тонкими волокнами та жировими прошарками. Найчастіше використовується в кулінарії для смаження та гасіння. Ніжний жирок надає готовій страві соковитості та м'якості.

Яку частину правильно брати для різних страв 2. Якщо хочете запікати, кращим варіантом стане м'ясо з жировим прошарком – вирізка або філе, так страва вийде дуже соковитою та смачною. 3. Для смачного і густого супу потрібно вибирати шматки яловичини з хрящами, сухожиллями й великими кістками.

Найм'якша та найменш жирна частина — вирізка. З неї готують медальйони, філе міньйон. Добре, якщо вирізка не цілковито пісна: нехай будуть тоненькі прошарки білого або жовтуватого жиру.

1. Загальні правила тушкування м'яса. – Для тушкування використовують бічну і зовнішню частини задньої ноги, плечову і заплічну частини лопатки, пружок яловичини; лопаткову, шийну частину, грудинку телятини, баранини, козлятини, свинини. – М'ясо тушкують великими, порціонними і дрібними шматочками.

Проте, таких покупців більш ніж достатньо, і настільки високу ціну вони платять за найдорожче м'ясо в світі – мармурову яловичину. Мармурова яловичина являє собою сорт м'яса, що рясніє тонкими жировими прошарками, котрі і надають шматку яловичини на зрізі схожість з мармуром.

Але найкраще замаринувати реберця і запекти в духовці. Це одна з найніжніших частин (лопатка або стегна). З м'якоті виходять дуже смачні котлети, гуляш та ніжна буженина. Найбільший вибір телятини в Івано-Франківську можна знайти на Центральному ринку.





Товстий край яловичини має відмінні смакові якості, а тому з нього можна приготувати багато смачних м’ясних страв, наприклад, стейки і …

Related Post

Як зробити статтю у Вікіпедії про себеЯк зробити статтю у Вікіпедії про себе

– створити обліковий запис; – чесно показати свій зв"язок з предметом статті; – відправити запит на створення статті. Дотримуйтесь цього шляху, і редактори Вікі будуть сприймати вас серйозно. Щоб створити