Але робота, запивати текілою, зводиться в результаті до останньої версії: на мові Каскауін це слово означало вулкан. Ні, справа не в п'яному геройстві, просто у народу Каскауін не було слова вулкан – через форми їх називали так само, як жіночі груди.
М'якоть плодів Pina, разом із вичавленим соком заливають у великі дерев'яні чани, додають дріжджі та залишають бродити. Процес бродіння триває від 3 до 7 днів. Що довше бродить сусло, то ароматнішою та насиченішою буде текіла. Після ферментації сусло зціджують і піддають подвійній дистиляції.
Текі́ла — мексиканський спиртний напій із соку серцевини блакитної агави зі штату Халіско. Аналогічний напій з інших сортів агави називають мескаль. Міцність текіли 38-40 %.
Більшість любителів текіли досі вважають, що мексиканці п'ють цей напій виключно з сіллю і лаймом. Насправді, це не завжди так, за традицією вони п'ють цей напій в чистому вигляді з високих вузьких чарок з досить товстим дном, які називаються «Кабальітос». Текіла не повинна бути сильно холодною і дуже теплою.
Класичний спосіб пити текілу відомий і популярний: сіль насипають на ліву руку між великим та вказівним пальцем, потім її злизують, одразу випивають залпом текілу та закушують лаймом. Називають цю схему: "Лизни! Перекинь! Вкуси".
Мексиканці ж у цілому надають перевагу текілі reposado — в неї більш м'який смак, що має пряні нотки карамелі та ванілі. Часто на батьківщині текіли її запивають санґрітою. Це кисло-солодкий гострий неалкогольний коктейль, що складається з апельсинового та гранатового соку, чилі та лаймом.
1 Чим у Мексиці запивають текілу? 2 Як пити мексиканську текілу? 3 Як п’ють у Мексиці? 4 Який алкоголь закушують сіллю? 5 Що можна змішати з текіла? 6 Що …