Замість яєць до тіста можна додати крохмаль — картопляний або кукурудзяний. Якщо змішати 1 ст. л. крохмалю у 50 мл води, то у вас вийде клейстер, що добре триматиме тісто.
Що можна додати в фарш для котлет – корисні продукти Найкорисніші і популярні – овочі. Болгарський перець, морква, кабачки і навіть капуста не тільки зроблять котлети більш соковитими, але і поліпшать їх смакові якості.
Куряче філе, цибулю і хліб пропустити через м'ясорубку. Перекласти фарш в миску, додати яйце, сіль, перець, спеції, перемішати, відбити і залишити на 30 хвилин. З фаршу сформувати котлети, обваляти їх в панірувальних сухарях, викласти на сильно розігріту сковороду.
На думку досвідчених господинь на 1 кілограм м'ясного фаршу потрібно 200- 250 грамів хліба. Бажано використати батон, який вже трохи підсохнув, замочити його у воді або в молоці. Замість хліба до фаршу можна додавати сиру картоплю, інші овочі, я, наприклад, кабачок, морква, манку тощо.
Найпростішою альтернативою яйцям в котлетах є вівсяні пластівці. Вони практично не відчуваються у смаку, до того ж роблять страву ніжнішою та соковитішою. Для котлет підійде крупа дрібного або середнього помелу.
Яйця в м’ясному фарші потрібні для того, щоб маса не розпадалася при смаженні, а добре тримала форму. З цим завданням можуть впоратися і інші продукти: 1. пшеничне борошно; 2. картопляне пюре; 3. сира картопля, натерта на тертці; 4. білий хліб, розмочений у воді або молоці; 5. …