Пальмовий олеїн використовується для корекції жирового складу коров'ячого молока з метою наближення його до складу грудного молока. Жіноче молоко містить близько 22% пальмітинової кислоти, яка є важливим компонентом для зростання та розвитку немовляти.
Пальмова олія – Основне природне джерело пальмітинової кислоти, тому виробники дитячого харчування додають його в молочні суміші.
Висновки: Шкода пальмової олії у суміші не доведено, тому його використання у дитячому харчуванні не заборонено. Краще вибирати суміш без пальмової олії, тому що пальмітинова кислота з пальмової олії погано засвоюється, виводить кальцій із організму і може викликати запори.
При регулярному вживанні такого продукту в артеріях відбувається утворення відкладень, що відбувається через зниження антиоксидантних властивостей рослинного жиру. Однак свіже масло не викликало таких реакцій. Багато хто називає пальмова олія канцерогенним, але до цієї групи слід віднести навіть червоне м'ясо.