Однак відомо, що в сирому молоці можуть бути мікроорганізми, що потрапили туди на етапі надою з вимені корови або рук доярки. Щоб їх знищити, продукт потрібно прокип'ятити. Якщо це робити правильно, молоко принесе максимум користі, не пригоряючи і не тікаючи з каструлі.
Саме молоко, поряд з кисломолочною продукцією, містить у своєму складі багато корисних та поживних компонентів, але без повноцінної обробки (пастеризація, кип'ятіння або стерилізація), може стати джерелом небезпечних бактерій чи вірусів, що призводять до розвитку небезпечних інфекцій.
Що зберігається в молоці при кип'ятінні: Найголовніше, чим корисно молокоце кальцій. Кип'ячене молоко чи ні, на зміст та засвоюваність кальцію це не впливає. 2) мікроелементи та більшість вітамінів. Кип'яче залізо залишається залізом, та й більшість вітамінів від кип'ятіння не страждають.
Кип'ятити, Скаже багато хто, це частково правильна думка, але при кип'ятінні руйнуються не тільки небезпечні мікроорганізми, але і корисні вітаміни. Якщо нагрівання для властивостей молока корисно, то надмірне нагрівання йому шкодить. Під час кип'ятіння відбувається розкладання білків та знищується чутливий до тепла вітамін С.