Прожарили сковороду із сіллю і покрили олією: їжа більше не пригорає Чавунна сковорода зручніша для приготування їжі, оскільки сам матеріал більш теплоємний. Але є в неї й мінуси: м'ясо, риба, картопля, млинці та інша їжа може пригоряти. Щоб цього не відбувалося, досить просто прожарити сковорідку із сіллю.
Як прожарити сковороду сіллю. На дно насипають 3 см їдальні солі. Ставлять на плиту, нагрівають на середньому вогні. Скільки гартувати сковороду? Приблизно 30 хвилин.
Прожарювання з маслом дозволяє створити на поверхні металу щільну плівку, що захищає чавун від корозії, а також створює повністю натуральний антипригарний шар. З одного боку, чавунний посуд, на відміну від тієї ж нержавіючої сталі, вимагає трохи більш ретельного догляду.
Якщо антипригарний шар не буде подряпаний, то ваш посуд не буде пригоряти. Якщо прилипає антипригарна Пательня, спробуйте метод прожарювання із сіллю. Насипте сіль на дно посуду і прожаріть на повільному вогні 5 -10 хвилин. Після цього дайте її охолонути і викиньте сіль.