Навіщо проводиться локальна інвентаризація сировини в пекарні?

Дозволяє контролювати відсоток втрат – закінчення терміну придатності, усушка, утряска, втрата первісної якості, злодійство. Виявлення пересортиці. Виявлення надлишків. Перевірка дотримання правил зберігання.24 Oct 2018

Види інвентаризації магазину: Зазвичай проводиться раз на півроку через глобальність процесу. Під перерахунок потрапляє все, включаючи кошти. Локальна – Перевірка груп товарів. Може проводитись раз на місяць.

Інвентаризація – Це перевірка наявності майна організації та стану її фінансових зобов'язань на певну дату шляхом звірення фактичних даних з даними бухгалтерського обліку. Це основний метод фактичного контролю за збереженням майнових цінностей та коштів.

Повна — торкається абсолютно всіх товарних позицій. Вона проводиться 2 рази на рік. Локальна — передбачає перевірку «товарів групи ризику». Може здійснюватись щомісяця.

Related Post