Обов'язкові виїмки на бортах, щоб жир сам витікав уздовж ґрат і потрапляв. Таке доповнення гарантує, що на м'ясі не утворюється скоринка із власного соку. На звичайній сковороді він заважатиме м'ясу швидко прожаритися, додасть продукту гіркоти, та й досить шкідливий.
При жарінні на сковороді гриль кришка не потрібна, тому що термічна обробка продукту відбувається дуже швидко. У процесі готування виділяється велика кількість вологи у вигляді пари, і якщо в цей час накрити сковороду кришкою, блюдо почне не смажитися, а тушкуватись.
Перше використання сковороди гриль
- Очистити від машинного масла за допомогою миючого засобу та м'якої губки. …
- Поставити її на газову плиту і нагрійте на середньому вогні 15 хвилин.
- Насипте сіль на дно посуду, щоб вона покривала жолобки;
- Помішуйте сіль і прожарюйте девайс протягом 1 години.
У чому переваги сковороди–гриль? Незвичайне ребристе дно – основне плюс у приготуванні корисної та смачної їжі. У процесі приготування поверхня продуктів стикається тільки з ребристою поверхнею, і жир, який виділяється в процесі смаження, стікає в улоговинки та випаровується без диму та запаху.