На цьому етапі китайські кухарі «надмухують» качку, щоб відокремити шкірку від жирного м'яса. Це потрібно, щоб шкіра вийшла хрусткою. Ми цього робити не будемо, але якщо хочете наблизитися до оригіналу, можете спробувати акуратно відокремити шкіру рукою або ложкою. Jan 16, 2017
Являє собою натерту медом качку, Зі шкуркою, відшарованою шляхом нагнітання під шкіру повітря, запечену в спеціальній печі на дровах з вишневого дерева. Процес підготовки та смаження займає близько двох діб. Під час подачі на стіл тушку качки нарізають на 80-120 тонких скибочок, кожен обов'язково зі шматочком шкірки.
Термін "качка по-пекінськиЗ'явився вже за часів імперії Мін. Перший ресторан, де подавали цю страву, відкрився в Пекіні в 1416 році. качка стала популярною серед представників еліти китайського суспільства.
Качка-мандаринка – символ любові та вірності в Китаї