Верблюжатина корисна для здоров'я шкіри та слизових оболонок, нервової та травної систем. Мікроелементи, що входять до складу м'яса, регулюють цукор у крові. М'ясо верблюда містить антиоксиданти, які блокують атаку вільних радикал, що викликають ушкодження клітин.
Це і транспортний засіб, шерсть, м'ясо та цілюще молоко – шубат. На думку фахівців, шубат можна використовувати в лікуванні близько ста хвороб, у тому числі цукрового діабету, туберкульозу, шкірних та онкологічних захворювань.
З верблюжатин готують такі ж страви, як з яловичини та телятини. Але верблюжий горб – Особлива частина. Його прийнято обсмажувати у фритюрі, страва отримує ніжною, трохи хрумкою, має характерний насичений вишневий колір.