У бадилля багато аскорбінової кислоти, що допомагає боротися з нудьгою та зміцнювати стінки судин, багато фолієвої кислоти, корисної для мозку та нервової системи, а також високі запаси вітамінів групи В, достатньо заліза, калію, магнію та кальцію, є йод.Sep 4, 2012
Морквяна бадилля перевершує морква за вітаміном С та вмістом мінеральних речовин. Елементи бадилля очищають кров організму людини, позбавляють від набряків, нейтралізують харчові токсини та покращують роботу лімфовузлів. Бадиллі наказується властивість поліпшення тонусу шкіри та м'язів, роботу надниркових залоз.
Хімічний склад морквяного бадилля містить вітаміни В1, В2, В3, В5, В6, В9, С, К, РР, D, Е, а також мінеральні речовини такі як: магній, залізо, натрій, марганець, мідь, фосфор, цинк та селен, кальцій та калій .
У бадилля є стеблинки та листя – більш ніжна частина. Стебло можна відрізати і використовувати для приготування бульйону (можна їх для цього заморожувати), а якщо Ви хочете їх включити в страву, треба дрібно різати і додавати раніше листя, щоб вони встигли приготуватися.