Навіщо бланшувати фрукти

Для надійного очищення поверхні овочів і фруктів від забруднень та бактерій. Для зменшення присмаку гіркоти у деяких продуктах.28 вер. 2023 р.

Ошпарювання, обшпарювання, бланшува́ння — короткочасна обробка продукту окропом або парою перед його подальшою обробкою.

Бланшування (ошпарювання) – це швидка обробка продукту окропом або парою, отже бланшувати означає обдавати парою або окропом продукти за короткий період часу, а бланшований продукт – це продукт, який пройшов процес бланшування.

Перець очистити від насіння, зрізавши верхню частину. Добре промити. Опустити перець у киплячу воду і бланшувати 10 хв. Вийняти з води і остудити.

Для бланшування сирі суцвіття броколі необхідно опустити в каструлю з окропом і проварити їх близько хвилини. Після цього дістати та промити холодною водою. Євген Клопотенко говорить, що після бланшування броколі можна використовувати для смачних салатів.

Бланшування полягає в тому, що продукт спочатку занурюють в окріп (дуже швидко, на кілька секунд), а потім обливають його крижаною водою. Замість останньої дії продукт можна помістити в посудину, заповнену холодною водою з кубиками льоду, або помістити під струмінь дуже холодної води з-під крана.





Під час варіння фрукти та овочі втрачають більшість своїх поживних речовин, тому фахівці здорового харчування радять їх бланшувати. Цей процес займає від двох до чотирьох хвилин, залежно від виду таких продуктів і вбиває мікробів. Окріп сприяє створенню захисної оболонки, …

Related Post

Як відрізнити справжню яшму від підробки?Як відрізнити справжню яшму від підробки?

Яшма має фізичні властивості кварцу, тобто вона щільна і тверда, твердіше, наприклад, шибки. Тому справжня яшма повинна дряпати скло, і не дряпатися ножем. А якщо відбувається навпаки, значить це інший,

Скільки часу смажити кальмарівСкільки часу смажити кальмарів

Кальмари розморозьте, очистіть від нутрощів і хордів, обдайте окропом, а потім відразу перекладіть в крижану воду. Видаліть тонку шкірку. Розігрійте пательню гриль або звичайну сковорідку з невеликою кількістю оливкової олії