Для приготовлення лунго знадобиться еспресо-кавоварка, 7-9 г кави (або капсула) та 60-110 мл води. Краще взяти каву тих сортів, які відрізняються ніжним смаковим букетом та тонким ароматом. Грубий помел кави додасть напою кислинку, дрібний – гіркуватий смак. Велика склянка для лунго повинен бути підігрітий.
Класичний еспресо вариться в каву-машині протягом 22-28 секундвихід готової порції не перевищує зазвичай 40 мл. Лунго, у свою чергу, готується до 60 секунда обсяг готової порції 50-60 мл. Для створення лунго знадобиться еспресо-машина, кава дуже дрібного помелу в кількості 7-9 гр. та 60-100 мл води.
Лунго також містить у собі більше кофеїну, ніж еспресо. Для однієї порції лунго варто брати 7-9 г кави дрібного млива (так само, як і для приготування еспресо). Важливо збільшити час екстракції, якщо напій не готується кавоваркою в автоматичному режимі. Подається лунго у великих підігрітих чашках.