Дотримання технології того, як обрубувати голови та хвости при дистиляції на класичному самогонному апараті дозволяє максимально прибрати шкідливі домішки та залишити тільки речовини, що відповідають за аромат та смак напою..Jan 11, 2021
«Хвости» та «голови»- Шкідливі речовини, їх пити не можна. У «головах» міститься багато отруйних речовин: метиловий спирт, оцтовий альдегід, ацетон. Температура кипіння шкідливих фракцій вище або нижче, ніж у «тіла», тому відокремлювати їх не так вже й складно. Потрібно просто знати методику.
Коли стрілка термометра наблизиться до 70°C, необхідно зменшити інтенсивність нагріву так, щоб швидкість відбору дистиляту становила 1-2 краплі на секунду. Це необхідно для відсікання голів.
Абсолютний спирт = 100% спирту у флегмі. (Важливо! При першій перегонці головну фракцію відбирати не обов'язково!)