Проростки соєвих бобів використовують для приготування холодних салатів і закусок. Їх додають до супів, страв, приготованих на парі та смажених у воці, до начинок для пиріжків і пельменів. Проростки мають приємний солодкуватий смак, хрустку текстуру.
Проростки сої багаті: Високоякісним рослинним білком у вигляді повного набору незамінних амінокислот, які легко засвоюються. Клітковиною, за її допомогою поліпшується перистальтика кишківника, клітковина допомагає очистити кишківник від токсинів, канцерогенів і шкідливого холестерину.
Соя – це бобова культура. З неї роблять найрізноманітніші продукти харчування: соуси, напої, гарніри, другі страви, заправки…. Список продуктів, у яких міститься соя :
- Соєва олія. Її використовують у харчових і промислових цілях. …
- Соєве молоко. …
- Тофу. …
- Соєве какао. …
- Соєве м’ясо. …
- Соєвий соус. …
- Місо. …
- Спаржа.
Соя – найпоширеніша серед зернобобових та олійних культур. Вона служить сировиною для широкого спектра харчових продуктів, а високий вміст білка і цінних харчових компонентів дає змогу використовувати її як недорогий і корисний замінник м’яса і молочних продуктів.