У вільному вигляді фтор у природі не зустрічається, а лише у вигляді сполук. Природними джерелами фтору є вода, повітря та деякі харчові продукти.
Фтор одержують електролізом розплавів фторидів лужних металів. Для зниження температури плавлення електролізу піддають кислі фториди складу KF. 2HF * ) , що дозволяє проводити процес при 1000С (Тпл. чистого KF становить 8570С).
Дуже затребувані у металургії, машино- та авіабудуванні, радіоелектроніці, електротехніці, медицині, текстильпромі, будівництві, у космічній та військовій галузях. Використовуються при виготовленні антипригарного посуду, хімічно стійкого посуду та багато іншого.
Кальцій міститься в молочних продуктах, сої, сушеному інжирі, броколі, кунжуті. Фосфор – відповідає за міцність емалі та регулює правильне поширення кальцію в організмі. Міститься у яловичині, яйцях, молоці, рибі. Фтор – без нього емаль не в силах протистояти кислоті, яка є в слині, та карієсу.