Де вперше з'явилися шпроти?

Немає нічого дивного в тому, що шпроти, як вид підкопчених рибних консервів у маслі, вперше з'явився в країнах Балтики, адже саме там споконвіку рибу в'яли і солили, але лише у XVIII столітті купці додумалися укладати копчену рибу в бочки і заливати для збереження маслом.20 Jul 2015

Консервні заводи стали з'являтися в Європі в останній третині XIX століття, а перша згадка про виробництво шпрот у Ризі належить до 1890 року.

Ніколя Аппер І хоча консерви француз Ніколя Аппер винайшов наприкінці XVIII століття промисловий маховик розкрутився далеко не відразу — консервні заводи почали з'являтися в Європі в останній третині XIX століття.

Лише поодинокі заводи в Латвії зберегли традиції приготування справжніх шпротів. І ми розповімо як вони їх роблять.

Related Post

Як можна заразитися кишковим грипом?Як можна заразитися кишковим грипом?

Захворювання передається в основному фекально-оральним (харчовим) шляхом і дуже заразно. Джерелом є хворі, що все ще виділяють віруси з фекаліями, та безсимптомні інфекції. Кишковий грип викликають ротавіруси, норовіруси, саповіруси та

Як розрахувати кілометраж за мотогодинами?Як розрахувати кілометраж за мотогодинами?

Розраховують це за такою формулою (для легкових авто). РЕСУРСНИЙ ПРОБІГ = КІЛЬК-ВО МОТОГОДИН*25 км. 25 км. – це середній показник однієї години роботи машини, що приводиться в дію від мотора,

Який розмір ПДВ у НімеччиніЯкий розмір ПДВ у Німеччині

ПДВ вважається непрямим податком, оскільки в кінцевому рахунку його сплачують споживачі. Види ставок: загальна – 19 %; знижена – 7 % (на певні види товарів/послуг, наприклад пасажирські перевезення, харчові продукти