Чому від ананаса щипає язик Вся справа в наявності в його складі особливого ферменту бромелайну. Користь його в тому, що він здатний роз'їдати клітинні мембрани патологічних клітин, в тому числі ракових. Навіть невелика кількість бромелайну розчиняє згустки крові, запобігаючи тим самим тромбозу.
Причини поколювання та оніміння Одним з факторів, що сприяють поколюванню та онімінню, що виникає після вживання ананасу, є кислотність фрукта, яка обумовлена високим вмістом у ньому вітаміну С. Основною причиною є група ферментів під назвою бромелайн, які містяться в ананасовому соку та стеблі.
Ретельно роздивіться плоди, з яких можна обрати. Стиглий ананас має виражену овальну форму, суху плодоніжку і густий пучок (султан) довжиною 10–12 см. Вічка стиглого ананаса завжди жовто-коричневого кольору зі злегка підсохлими кінчиками. Між ними мають бути темно-зелені або коричневі бороздки.
Ананас звичайний належить до одних з найвідоміших та найсмачніших фруктів на планеті. Його плоди споживають у свіжому вигляді, виготовляють з них компоти, сік, джеми, додають до м'яса, використовують у різноманітних салатах.
Синдром обпаленого рота, як правило, виникає у людей середнього і старшого віку і при цьому частіше спостерігається у жінок (в період постменопаузного періоду), ніж у чоловіків. Даний стан має й інші назви: стомалгія, глосалгія, глосодинія, синдром печіння порожнини рота, синдром печіння губ і синдром печіння язика.
Отже, відповімо на запитання, чому ананас роз’їдає рот, коли їси його. Є 2 причини пощипування в роті після вживання ананаса: 1. органічні кислоти; 2. фермент бромелаїн. Органічні кислоти, потрапляючи на слизову оболонку ротової порожнини, викликають кислий смак, обпалюють …